Vending machine di Jepun

13 January, 2010

Di sana tak ada gerai-gerai jual air atau kuih-kuih tepi jalan macam di Malaysia. Makanan dan minuman dijual sama ada di kedai-kedai tertutup (Family Mart, 7 eleven etc) atau vending machine.




Drinks (hot and cold)
Kat Malaysia pun banyak ni cuba untuk hot drink tu masih kurang.



Fries and nugget
(Berusaha lindung Aqil dari nampak machine ni sebab takut dia minta nugget. Tak halal sebab chicken nugget)



Pop corn
(Aqil terkesima tengok Hello Kitty "masak" popcorn)



Ice-cream

Dan banyak lagi yang kami tak berpeluang jumpa
(along kata vending machine untuk mee pun ada)

2 comments:

::aMaD:: said...

kat malaysia sbnrnye ade je vending machine jual air panas/sejuk. makanan mcm roti2,kerepek pon ade.
tp ofkos lah..tak meluas. i found these vending machine 4 da first time at my internship company, Sony. =D

hayatizain said...

betul tu Amad. kat malaysia pun banyak :). tapi kat malaysia selalu letak dekat tempat tertentu dan tertutup (dalam building). Yang akak perasan kat Jepun ni merata-rata they all letak. Satu tempat sampai 3-4 (mungkin company pembekal lain2). Thanks for drop by