Tupperware and Outdoors with family

09 January, 2011

Hari ni kami ke UIA Gombak untuk melawat Cik An (adik Mama). Mama masak nasi beriani untuk makan bersama. Resepi boleh lihat di sini.Cuma kali ni goreng dulu ayam tu. Bila nasi dah separuh masak baru masukkan ayam dalam rice cooker

Kali ni Mama guna Festive Tiffin (production 2009) untuk isikan nasi. Nasi ni sekali dengan ayam jadi tak de lauk tambahan. Cuma bawa  timun dan sambal air asam sebagai side dish. 2 tingkat isi nasi, satu tingkat untuk side dish. For drink Mama guna Beverage Buddy (Volume 2 litres). Buat air mangga. Plain water letak dalam Eco bottle. Tak lupa juga bawa kerepek untuk kudapan.

       Nasi beriani

Antara bekalan makan. Merah kuning tu deep plates Aqil dan Dini

Apa yang Mama suka tentang Festive Tiffin dia punya cover boleh jadikan plate. Jadi automatically dah ada 3 plates cukup untuk 3 adults. Untuk kids Mama seperti biasa  guna deep plates.

Aqil dengan penampilan rambut baru sedang kusyuk makan. Dini tak nampak sebab duduk sebelah Mama

Cover Festive Tiffin yang boleh guna as plate

Kami makan di gazebo kawasan mahallah (hostel). Cuaca redup dan berangin. Memang best makan. Alhamdulillah kenyang dan menjimatkan.

Terdapat beberapa item Tupperware yang direka khas untuk outdoor. Kalau untuk outdoor selalunya akan ada cariolier, handle atau pouch. Senang untuk dibawa.

hayatizain : InsyaAllah results untuk GA akan keluar esok 10hb Jan.

1 comments:

Anonymous said...

Maintain the pleasant text, put to my safari feed.