Set penyimpanan makanan bayi Tupperware

21 May, 2012

Assalamualaikum dan salam ceria,


Beberapa bulan kebelakangan ni Mama tak sempat nak share tentang penggunaan tupperware di blog. Tapi ada a few customer yang bertanyakan tentang feeding set for baby. Kebetulan Durra pun dah mula makan solid food sejak April lepas. Jadi Mama telah combine beberapa item yang dirasakan sesuai untuk penyimpanan makanan bayi
Inilah set yang banyak Mama jual pada customer. Set ni tak terdapat dalam catalog tupperware tau. Mama combine sendiri mengikut kesesuaian. Set mengandungi 4 prosperity bowls, 3 snowflakes cubes dan 1 petite travel cup (tambahan untuk bulan ni kebetulan cup available).Bowls ni sesuai untuk menyimpan bubur baby. Selalunya Mama masak bubur durra 2 hari sekali dan simpan dalam peti sejuk. Bila nak panaskan just rendam 3/4 bowl dalam air panas selama beberapa minit (macam nak panaskan EBM).

Snowflakes cubes pulak guna unuk simpan puree. Ala-ala dessert la. Volume boleh isi  lebih kurang 80 ml je. Tak sesuai nak simpan bubur sebab kecik sangat.

Petite travel cup pula mempunyai penutup. Senang nak di bawa berjalan.


Meal Durrah semasa outing. Bowl dan cup tu atas meja berjubin tau bukan atas lantai.


Bucuk Mama baru lepas makan bubur


Stock sangat -sangat terhad ye sebab bowl dan cubes dah tak de di stokis. Sesiapa berminat boleh contact mama 0125550314. Setiap set tak RM 42 tak termasuk postage.
0 comments: