Cara paling cepat dan senang nak panaskan nasi boleh guna microwave je. Tapi Mama lebih suka kukus sebab nasi akan lebih gebu dan lembap.
I'm using Steam-it from tupperware. Senang dan cepat jugak. Malas nak bongkok ambil TupperChef wok di penjuru hujung kabinet jadi Mama guna Tefal non-stick pan je. Sambil kukus sempat goreng keropok ikan (papadom dah out of stock) dan buat sambal tomato cili.
Nasi lebih gebu lepas dikukus
Dari dapur alas Steam It dengan Legacy Floria Plate terus hidang atas meja . Tangan Aqil yang dah tak sabar-sabar nak cedok nasi
Hero yang kurus tapi KUAT MAKAN. Bukak mata bangun tidur je tanya pagi ni makan apa
Princess bucuk tak sempat mandi pagi dah nak makan.
3 comments:
saya baru jer makan nasi beriani kukus kat JB tengah hari tadi...best tak berminyak....dah post dalam blog...nnt masuk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com dan kalu bolih register la sebagai follower yer TQ TQ TQ maklum la blog baru nih sunyi jerrr hehe
xpyh letak air ker kat bwh tuh mase nk kukus....sy pun ade jgk kukus tapperware tuh....tapi kat tapak tuh dah hangus/cair sbb air kering time kukus then pengukus tuh melekat je
NugRul Sakura
Kena letak air sis. Kena pastikan air tak kering sebab kalau kering mmg tupperware akan cair. Boleh lihat di entry saya yang lain cara nak handle steamer ni http://bungakesidang.blogspot.com/2010/05/my-comel-tupperware-steamer-and-corn-in.html
Post a Comment