Throwback 2014 - Featherdale Wildlife Park

30 November, 2015


Assalamualaikum dan hi semua.

Ini kira entry throwback 2014 sempena kembara kami ke Sydney.

Our first visit was Featherdale Wildlife Park. Park ni macam zoo cuma ada binatang yang dibiarkan bebas. Actually di Sydney ada another zoo (Taronga Zoo) yang terletak di tengah-tengah city. Tapi kami memilih Featherdale sebab nak keluar dari city.

Kak Dini dah ready nak jalan-jalan. Alhamdulillah sedap sarapan di cafe Uncle Sam Malaysian Hall. Uncle Sam juga dah pack siap-siap untuk kami spagheti bolognese untuk lunch.

Di sini kena guna booster set untuk kanak-kanak semasa travelling. 

Dah sampai. My little pink riding hood Durra dah berlari sana sini excited

Pelican. 

Bagi makan walabi


Cik penguin-penguin comel

Hello Mr Croc ( Salt water crocodile)

Terpegun lihat kanggaroo lebih besar dari dia



Keluar dari Featherdale kami lunch di dalam kereta sambil meneruskan perjalanan. Ada juga berhenti beli buah-buahan yang dijual di tepi jalan. Memang fresh dan sedap. Perjalanan diteruskan ke Blue Mountain. Tapi saya tak berkesempatan mengambil gambar semasa di Blue mountain kerana bateri hp sudah habis. Sepanjang trip ni memang saya guna Hp saya untuk mengambil gambar.

Selesai jalan-jalan kami bertolak pulang ke Malaysian Hall. Makan malam pastinya di cafe Uncle Sam yang enak. Alhamdulillah malam tu semua tidur dengan nyenyak kerana keletihan

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

UTTARA MANIK said...

Thanks for providing such nice information to us. It provides such amazing information on care/as well Health/. The post is really helpful and very much thanks to you. The information can be really helpful on health, care as well as on examhelp/ tips. The post is really helpful.